Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2009 01:33 - Местан вместо Доган при Първанов: Висок е градусът!
Автор: bakardjiev Категория: Политика   
Прочетен: 442 Коментари: 0 Гласове:
0



 
Президентът настоя да се спре с делбата управляващи-опозиция  
image

Снимка: БГНЕС

"Днешният съвет при президента не е закъснял, защото все още е твърде висок емоционалният градус, свързан с промяната на властта".

Това обяви дясната ръка на лидера на ДПС - Лютви Местан, преди да се присъедини към участниците в Консултативния съвет за национална сигурност.

"Уважавам усилията на президента да постигнем консолидирана позиция по въпроси, които са изключително в полза на националния интерес", каза той. 

По думите му, за да се стигне до консолидиране и обща позиция по енергийните проекти, е необходимо да има конструктивен диалог на днешното заседание.

Няма яснота защо самият лидер на движението и председател на ПГ на ДПС не присъства на заседанието.

На свой ред червеният лидер се обяви за сериозно обсъждане на темата за еврофондовете, за да се потърси приемственост. 

"Работата с Европейската комисия не може да започне от нулата, защото не е така просто", каза Сергей Станишев.

Според него след последния доклад на ЕК през юли и направените в него препоръки, трябва да се оптимизира работата по усвояването на еврофондовете.

"Трябва да се прехвърля внимателно администрацията, свързана с проектите, кандидатстващи за финансиране по програмите", изтъкна той.

Според експремиера, ако се изпълнят препоръките на ЕК, залегнали в последния доклад за България, механизмът за наблюдение на нашата страна може да отпадне.

Станишев каза, че от днешната среща очаква актуална информация от представителите на правителството за предприетите законодателни инициативи в областта на правосъдието, борбата с организираната престъпност и корупцията.

В самото начало на заседанието президентът Първанов апелира поне днес и по тези важни въпроси за бъдещето на България в ЕС да има консенсусно разбиране, защото "не можем да се делим на управляващи и опозиция". 

На заседанието на КСНС, което е първото след изборите, се обсъждат мерки за изпълнението на показателите по механизма за сътрудничество и проверка и за подобряване на усвояването на средствата от ЕС.



Тагове:   Доган,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bakardjiev
Категория: Технологии
Прочетен: 127795
Постинги: 141
Коментари: 71
Гласове: 57
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031